Κατηγορίες
Blog

Ελληνικά Podcasts: 4 Προτάσεις & Αγαπημένα Επεισόδια

Ελληνικά podcasts που αξίζει να ακούσεις και να ακολουθήσεις + Αγαπημένα επεισόδια που σου προτείνω.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά – τι είναι ένα podcast; Podcast είναι μια εκπομπή ήχου όπου μπορούμε να ακούσουμε online ή offline αν την έχουμε κατεβάσει.

Το podcasting ανεβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο έτσι και στην χώρα μας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί τα podcast μας δίνουν την δυνατότητα να τα συνδυάσουμε με άλλες δουλειές (συνήθως ρουτίνας).

Ενώ, το να ξεκινήσεις το δικό σου podcast είναι εύκολο και δεν χρειάζεται να έχεις ακριβό εξοπλισμό.

Η δική μου σχέση με τα podcast είναι πολύ καλή και μου αρέσει πολύ σαν μέσο. Υπήρχαν αρκετές ξένες εκπομπές που άκουγα χρόνια πριν, ενώ από το 2017 ανακάλυψα αρκετές Ελληνικές εκπομπές.

Στην χώρα μας έχουμε την χαρά να έχουμε λίγα αλλά καλά podcasts. Εκπομπές που δίνουν αξία σε κάθε επεισόδιο και θα μας βοηθούν να μάθουμε και να καταλάβουμε νέα πράγματα.

Ελληνικά Podcasts: Εκπομπές & επεισόδια που πρέπει να ακούσεις

Παρακάτω θα δεις podcast που ακούω εγώ και 3 από τα αγαπημένα μου επεισόδια.

GiatiOxi — Δέσποινα Κανάκογλου

Το GiatiOxi ήταν από τα πρώτα Ελληνικά podcast που ανακάλυψα. Η Δέσποινα κάνει εξαιρετική δουλειά και κάθε εκπομπή έχει να σου πει πολλά.

Σε κάθε επεισόδιο φιλοξενεί έναν καλεσμένο και συζητούν για ένα θέμα γύρω από την ειδικότητα του. Στο GiatiOxi θα ακούσεις για κοινωνικά θέματα, επιχειρηματικότητα, digital και προσωπική ανάπτυξη.

Αγαπημένα επεισόδια:

Brain Hacking Academy — Φύλλις Γαβριηλίδου & Δημήτρης Γκιόκας

Το Brain Hacking Academy δεν θυμάμαι πως το ανακάλυψα, αλλά είναι μια εκπομπή με εξαιρετικό περιεχόμενο.

Η Φύλλις και ο Δημήτρης σε κάθε επεισόδιο μας μιλάνε για μεθόδους και τακτικές για να “χακάρουμε” το μυαλό μας και να πετύχουμε την ανάπτυξη που θέλουμε.

Αγαπημένα επεισόδια:

Business UndercoverΟρέστης Τσάτσος & Παντελής Σπάρταλης

Από τον Νοέμβριο του 2019 δουλεύουμε με τον φίλο και συνεργάτη, Ορέστη, το Business Undercover και τέλη Μαρτίου του 2020 αποφασίσαμε να κάνουμε το επίσημο release.

Το Business Undercover θέλουμε να δίνει αξία σε κάθε επεισόδια γύρω από θέματα επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας από ανθρώπους του χώρου.

Ήδη έχουμε χτίσει μια σημαντική βιβλιοθήκη με θέματα που μας απασχολούν τώρα και θα μας απασχολήσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Ενώ ήδη έχουν έρθει στην εκπομπή για συζήτηση άνθρωποι του χώρου με σημαντική εμπειρία.

Αγαπημένα επεισόδια:

PeopleWhoShareΔημήτρης Δημητριάδης

Ο Δημήτρης Δημητριάδης μέσα στην καραντίνα μας παρουσίασε το PeopleWhoShare.

Σε κάθε επεισόδιο έχει στην παρέα του φίλους και γνωστούς που έχουν κάτι να μοιραστούν. Όλο αυτό σε μια ωραία συζήτηση για μια πληθώρα θεμάτων γύρω από την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις!

Αγαπημένα επεισόδια:

Περισσότερα Ελληνικά Podcast

Δωράκι για εσένα 🎁 Μάθε πως μπορείς να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο!

+ 📨 λαμβάνεις ενδιαφέρον υλικό για το ΣΚ!


Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *